Ангел Смилянов - кандидат за общински съветник представя Иван Раков

Ангел Смилянов е от Пещера и е предприемач. Занимава се успешно със своя бизнес от дълги години. Той определя себе си като емоционален, отговорен и прям. Освен баща вече е и дядо. Обича да пътува в страната. Свободното си време предпочита да прекарва на планина. Той е лоялен и добър приятел, предан на близките си. Известен е, че не търпи нередности, вярва, че е в състояние да помогне за развитието на Общината и приема предизвикателството да стане кандидат за общински съветник. Подкрепя кандидатурата на д-р Николай Пенев за кмет на Общината, защото счита, че наистина е настъпило време един достоен и истински човек да поеме нейното управление.

За своето представяне Ангел избра да разкажем за първия КМЕТ НА ПЕЩЕРА, който е управлявал града от Освобождението до първите общински избори в Източна Румелия на 06.02.1880

ИВАН ПЕТРОВ РАКОВ

Това е първият кмет на българската община и град след Освобождението. Иван е начело на пещерската делегация, която посреща освободителните войски в Татар Пазарджик и ги поканва в Пещера. Посреща идването им в града на 19.01.1878г. Деен и активен, той решава много наболели за гражданството по това време проблеми-решава квартирния проблем с руските военни, изготвя описи на изоставено имущество, наборни списъци, списъци за свободно гласуване на гражданството, избирателни списъци, открива данъчни книги , открива училище и устройва данъчните и административни служби в Пещера.

 

Ангел очаква Вашата подкрепа в Местни Избори 2019. Номерът на неговата бюлетина е 70, а преференцията 116.

Благодарим Ви!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.