Иван Гълев-кандидат за общински съветник представя Тодор Кожухаров

Иван Гълев е половинвековен пещерец. От дълги години той се занимава с частния си бизнес, но едновременно с това доброволно полага труд и в местно туристическо дружество. Занимава се с организиране на спортни и туристически мероприятия. Запален планинар и алпинист, Иван се слави с това, че е най-дорият алпинист сред пицарите и най-добрият пицар сред алпинистите. Той е планински водач и е покорител на три трихилядника и над сто двухилядника. Иван е баща, а съвсем от скоро и дядо. За свои положителни качества счита трудолюбивостта, търпеливостта и позитивността си. Иван приема предизвикателството да стане кандидат за общински съветник. Подкрепя канидатурата на д-р Николай Пенев за кмет, поради това, че вижда в него един добър водач, позитивен, организиран и почтен човек, който да работи успешно за добруването на своите съграждани.

Иван избра да представим за Вас един от най-продуктивните пещерски кметове

ТОДОР НИКОЛОВ КОЖУХАРОВ

Тодор Кожехаров е роден в семейството на лесничея Никола през 1909г. Дипломира се като техник по архитектура и става ръководител на строежите на множество почивни станции и санаториуми. Участва в изграждането на почивна станция "Кулата" край Пещера. Той е единствения член на Съюза на архитектите в България без да има завършено висше образование.Спечелва конкурс за изграждане на най-евтино жилище. Участва в читалищния оркестър. Известен е като човек с будно обществено чувство и гражданска съвест. Става градоначалник и управлява Пещера от 1947г. до 1950г.  Благоустройството на града по негово време процъфтява. Подменя водопровода от водоизточник "Чешме баши", изгражда първи павирани улици и канализация, проектира и изгражда Младежки дом, проектира и ръководи строежа на винарска изба, създава нови общински предприятия, изгражда нов воден резервоар, животновъдна ферма, маслобойна, язовир "Бараковски гьол". Кожухаров е автор-проектант на Паметник-костница в Градския парк, чешма "Синия кайнак", чешма при Старата централа, каменни чешми на курорт "Св.Константин", портал на завод "Антон Иванов". Проектира къщи за пещерци.

През 1952г. е изключен от БКП, заради застъпничеството си за д-р Петър Кьосеиванов.

Редактира, списва и рисува вестник "Стършел" и се класира на първо място между ведомствените сатирични вестници в София, след като започва работа в Министерство на земеделието. В знак на протест срещу злоупотреби на зам.-министъра на земеделието подава оставка и се пенсионира предсрочно. Умира през 1996г.

Благодарим Ви!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!