Академия КИТ вече и в Пещера

Академия КИТ вече и в Пещера c
10.10.22, 16:57

 

  Образователният център за деца Академия КИТ провежда цикъл интелектуални обучения за деца в Пловдив, София, Харманли, Смолян, Раковски, Хисаря, Рудозем, Златоград.

 

  Академия КИТ вече е и в Пещера с школата си по МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА с любезното съдействие от ръководството на НУ"Михаил Каролиди"

Какво е ментална аритметика?

Менталната аритметика възниква преди повече от 5000 години, а днес се практикува в над 50 страни в целия свят! 

 Пресмятат се аритметически изчисления с помощта на сметало, а после и наум!  Ключовото при менталната аритметика е, че развива двете полукълба на мозъка, а използвайки и двете полукълба започва да се случва и следното:

- Децата започват да мислят по-креативно. 

- Развиват паметта си, логиката.

- Повишават концентрацията си.

- Подобряват успеваемостта в училище.

Съвместната работа между  начално училище "Михаил Каролиди"гр.Пещера и Академия КИТ гр.Пловдив дава възможността на ученици от града да се потопят в света на Менталната аритметика.

 Всички преподаватели в Академия КИТ преминават специално обучение и са сертифицирани. Те са посветени на работата си в областта на детското развитие.

Тази нова дейност стартира с голям интерес и любопитство от децата от началното училище в града ни с първи урок на 10 октомври 2022г.

 Малките ученици работят с древното японско сметало абак. Изучават цифрите на това сметало. Упражняват механични упражнения с пръсти, развиват концентрация, внимание, логика, творчество под вещото ръководство на сертифицирания за школата учител г-жа Елена Кабова.

 

На добър час на децата!

Успешно преминаване на Първо ниво!