Дана от Казахстан с поздрав в Новогодишната нощ

Дана от Казахстан с поздрав в Новогодишната нощ c
01.01.21, 15:31

Перфектното изпълнение на Дана Буралкиева от Казахстан бе поздравът, който излъчи "Възрожденско приключение" в Новогодишната нощ. Усмихнатата Дана изпълни безукорно стиха на Стоян Дринов "Коледари", с които заслужено спечели възхитата и поощрителните коментари във фейсбук страницата на играта.

Трудното за изпълнение произведение звучи така:

Коледари

Бий камбана без умора –
Коледа дойде на двора.
Мили хора, я станете,
Скъпи гости посрещнете,
Скъпи гости – коледари!
Дарете ги със много дари:
Кой с кравайче, кой с парица,
А пък Герча с наденица,
Че обича да се смее
И где ходи – все си пее.

Стоян Дринов

 

Припомняме, че трима от участниците в това издание на пещерската игра, ще получат големи награди - традиционни, ръчно изработени български съкровища, а всеки един от частниците, които глласува за любимо изпълнение на чужденец с коментар, харесване или споделяне може да получи една от ежедневните награди, подсигурени от организаторите - коледна изненада. 

Подаръците за участниците са закупени от групата "Купи подарък от майка на дете с увреждае".

Изданието "Чужденци четат българска поезия" се осъществява по идея на Богдана Сиракова, главен библиотекар в библиотеката при читалището в Пещера, със съдействието на Александър Димитров-основател на онлайн езиковия курс "Български езики култура" и Мария Джуркова - създател на играта "Възрожденско приключение".

Ако желаете да падкрепите Дана за спечелване на една от трите големи награди, може да го направите като харесате, споделите или коментирате нейното видео тук:

https://www.facebook.com/262249834423904/posts/717151015600448/