Дора от Еквадор избра стиха "Йордановден" за своя поздрав

Дора от Еквадор избра стиха "Йордановден" за своя поздрав c
07.01.21, 15:26

 С пълна сила  и все по-голяма популярност продължава поредното издание на "Възрожденско приключение", наречено "Чужденци четат българска поезия". Във вечерта на Йордановден организаторите избраха един чудесен прочит на стихотворението "Йордановден" , направен от великолепната еквадорка Дора. Това, което свързва Дора с България е любовта, а българския език тя счита за прекрасен. Стихът на Светлана Йонкова е нелесен за изпълнение и звучи така:

 ЙОРДАНОВДЕН

УТРОБА  НА  ЖИВОТА  Е  ВОДАТА,
А  КРЪСТЪТ  В  НЕЯ  -  ВЕЧНАТА  ДУША.
РЕКАТА  БАВНО  СЕ  ПРЕВРЪЩА  В  БЛАТО,
РАЗЕДЕНИМ  ЛИ  ТЕЗИ  ДВЕ  НЕЩА.

 

НАВЯРНО  ЗАТОВА  НЕ  СЕ  СТРАХУВАТ
ЕДИНСТВЕНО  НАЙ-СИЛНИТЕ  МЪЖЕ
ДО  ЛЕДЕНОТО  ДЪНО  ДА  ДОПЛУВАТ,
ЩОМ  КРЪСТЪТ  Е  -  СПАСИТЕЛНО  ВЪЖЕ!

Светлана Йонкова

Всеки един от споделилите клипа има възможност да участва в жребия за ежедневните коледни награди, подготвени от „Възрожденско приключение“. Част от наградите организаторите са закупили от групата „Купи подарък от майка на дете с увреждания“ в социалната мрежа.

 Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

 Вашата подкрепа за изпълнението на чудесната Дора от Еквадор с харесване, коментар или споделяне на нейното видео може да дадете тук:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=720584135257136&id=262249834423904