Интересна изложба в пещерската галерия

Интересна изложба в пещерската галерия c
10.03.20, 12:03

От утре пещерци могат да се насладят на изкуството на трима творци. Ето краткото им представяне:

Сийка Гочева

Родена съм в гр. Пещера на 11 октомври 1965г. Рисувах от малка и отидох да уча в гр.Пловдив . Приеха ме в Средно Специално Хидожествено училище за Сценични кадри,специалностите : грим и перуки, сценография и ботафория .Още в 10 клас направих тук в Пещера първата си самостоятелна изложба живопис. Последваха още 3 самостоятелни изложби . Те бяха свързани с желанието ми да продължа са уча текстил и мода . Едната изложба беше проекти за тъкани , а следващите 2 бяха реализирани проекти за официални облекла и аксесоари. Представих ги с модно ревю, което премина с голям успех.Пета самостоятелна изложба се състоя в Старинен Пловдив 1991г. отново с официални облекла. Имам участия в общи изложби на клуб “Петър Стайков”. От 2003г. имам собствен магазин където творя и експериментирам с различни жанрове и материали с които реализирам творческите си идеи. Занимавам се с дамска мода, бижута, аксесоари всички са уникати. Художествен декупаж върху дърво, керамика и метал,който сега представям на Вашето внимание. Не спирам да търся нови похвати и провокации с, които да изненадвам моите ценители.

 

Ваня Шипчанова 

 Родена съм 1970 г. в гр. Камено, обл. Бургас. 

Завършила съм Средно художествено училище "Дечко Узунов" - гр. Казанлък със специалност Изящни изкуства. Дипломирах се в  НХА "Николай Павлович" - гр. София през 1995 г. със специалност „Художествен текстил и принадлежности на облеклото“ в класа на проф. Димо Балев. 

Живея в Пловдив. Работя като учител. 

Интересите ми  са в сферата на приложните изкуства и текстила, но живописта си остава голямата ми любов. Ръчно рисуваните копринени шалове отлично съчетават в себе си тези две посоки – на изящното и приложното изкуство. В настоящата изложба участвам с шалове и туники - рисувана коприна и картини в темперна техника.

 

Биография Страхил Пенев

 

Роден съм през 1993г. в Пловдив. Имам интерес към изкуствтото от малък, но интензивно започвам да се занимавам с рисуване с масло преди около 2 години. Завършил съм хуманитарна паралелка в гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" в Пловдив и в момента уча социология в ПУ "Паисии Хилендарски". Не съм учил изобразително изкуство под академична форма.

 

Имал съм 2 изложби в галерия Арсенал в Капана, Пловдив. Първата беше обща, от края на декември миналата година, а втората самостоятелна от 14.01.2020 до 30.01.2020.

 

Имам картини в колекциите на Димитър Инджов (от галерия "Инджов"), Стоян Даскалов (от галерия "Аетерна"), както и други частни колекции.

Заради предпазните мерки, които се вземат във връзка с грипната епидемия, изложбата няма да има официално откриване. Всеки, който желае да се запознае с произведенията на тримата творци е добре дошъл