И Камий от Франция отправи своя коледен поздрав към почитателите на „Възрожденско приключение“

И Камий от Франция отправи своя коледен поздрав към почитателите на „Възрожденско приключение“ c
28.12.20, 15:09

В ежедневните клипове с поздрав от чужденци в Коледното издание на  „Възрожденско приключение“ безспорно впечатление направи поздравът на удивителната Камий от Франция.  Камий говори френски, италиански, английски, немски и български език, факт,у който не остана незабелязан от аудиторията на „Възрожденско приключение“. Камий в момента учи архитектура и дизайн. Тя обича да пее и готви. Камий артистично изпълни стихотворението на Георги Братанов „ Бъдни вечер“ на фона на свои детски снимки.  Трудният текст, който Камий изпълни безпогрешно е :

Бъдни вечер

Тихо пада пухкав сняг,

вън снежинките танцуват

Рождество Христово пак

християните празнуват

 

Горе, в небесата чак,

вред камбаните се чуват.

Рождество Христово пак

Християните празнуват.

 

Бъдни вечер! Празник! Сняг!

И децата се вълнуват.

Рождество Христово пак

Християните празнуват.

Георги Братанов

Въпреки изключителното си представяне Камий счита, че все още не говори така добре български, както останалите езици, с които борави и полага усърдие за подобряване на своите знания.

Напомняме, че освен знамената с български символи и имената им, изписани на кирилица, които са подготвили за всеки един участник организаторите, ще бъдат определени и трима от тях, които ще получат големите награди- традиционни, ръчно изработени  български подаръци-съкровища. Тримата победители ще бъдат определени от участниците, които съберат най-много харесвания, коментари и споделяния на клипа.

Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на Камий Ви харесва Ви допада и ако решите, че тя заслужава една от трите големи награди, може да я подкрепите като споделите, харесате и коментирате нейния клип на адрес:   https://fb.watch/2FHtuP46B-/