Каролина от Мексико направи своя български коледен поздрав със стих на Йордан Стубел

Каролина от Мексико направи своя български коледен поздрав със стих на Йордан Стубел c
26.12.20, 15:05

  В поредната вечер  на новото Коледно издание на „Възрожденско приключение“, наречено „ Чужденци четат българска поезия“  Каролина от Мексико поднесе своя коледен поздрав с изпълнението на стиха на Йордан Стубел „Чудна звезда“. Младата и усмихната изпълнителка сама бе направила субтитрите насвоя видео-поздрав към феновете на „Възрожденско приключение“- нещо забележително, предвид латинският текст, който е основен за тази страна. Трудният текст, който Ви показваме по-долу, беше изпълнен чудесно от мексиканката:

Чудна звезда

Що така си заблестяла,

ой, звездице ясна, бяла

и с лъчи прозрачни, меки,

къпеш снежните пътеки?

 

Грея, о, дечица будни,

грея тази вечер чудно,

че ви нося радост свята,

радост вечна на земята.

 

Затова съм заблестяла,

затова съм ясна, бяла -

и изгрявам с сила нова,

че е Рождество Христово!

Йордан Стубел

Каролина отскоро учи български, но го прави с огромно желание и любов.

Напомняме, че освен знамената с български символи и имената им, изписани на кирилица, които са подготвили за всеки един участник организаторите, ще бъдат определени и трима от тях, които ще получат големите награди- традиционни, ръчно изработени  български подаръци-съкровища. Тримата победители ще бъдат определени от участниците, които съберат най-много харесвания, коментари и споделяния на клипа.

Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на Каролина Ви харесва Ви допада и ако решите, че тя заслужава една от трите големи награди, може да я подкрепите като споделите, харесате и коментирате нейния клип на адрес:   https://www.facebook.com/gameinpeshtera/videos/798241074089695