Лъчезарната Жулиана от Бразилия е третият участник във „Възрожденско приключение“

Лъчезарната Жулиана от Бразилия е третият участник във   „Възрожденско приключение“ c
24.12.20, 15:13

В третата вечер на изданието от новия международен проект на „Възрожденско приключение“, наречен „ Чужденци четат българска поезия“  Жулиана Кавалейро Морено от далечна Бразилия поднесе своя коледен поздрав с изпълнението на стихотворението „Дядо Мраз“ на Йордан Стубел. Трудният текст, който Ви показваме бе по-долу, беше изпълнен перфектно от младия перуанец.

Дядо Мраз

— Дядо Мразе, добър ден!

Днес си много пременен!

Само скреж ти е брадата,

лед — ръцете и краката.

Пък бодеш като с игли

и вали, вали, вали…

 

Над земята чисти, бяли

падат меките парцали,

снежна пелена покри

плодни ниви и гори.

 

Ала ний не се боиме,

горе всички ще вървиме

горе, там, на планината,

нека да лети шейната.

Имаме за студ и сняг

топли шапки и калпак…

Йордан Стубел

   Жулиана е от Бразилия и живее в Сао Пауло. Тя е на четиридесет и една години и има син на девет години. Тя е архитект, в момента учи аспирантура по ландшафтна архитектура.  Жулиана обича да пътува и да изучава нови езици.

Напомняме, че освен знамената с български символи и имената им, изписани на кирилица, които са подготвили за всеки един участник организаторите, ще бъдат определени и трима от тях, които ще получат големите награди- традиционни, ръчно изработени  български подаръци-съкровища. Тримата победители ще бъдат определени от участниците, които съберат най-много харесвания, коментари и споделяния на клипа.

Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на Жулиана  Ви харесва, може да я подкрепите като коментирате, харесате или споделите неговото видео. Всяко споделяне Ви дава шанс в жребия за ежедневна коледна награда, подсигурена от организаторите. Напомняме, че част от наградите, предвидени за участниците са закупени от фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“.

 Вашата подкрепа за Жулиана от Бразилия с харесване, коментар или споделяне на нейното видео може да дадете тук:

https://fb.watch/2Aq95sWiWT/