С поздрав от чаровната Минджи Ким от Южна Корея продължи в четвъртата вечер на „Възрожденско приключение“

С поздрав от чаровната Минджи Ким от Южна Корея продължи в четвъртата вечер на     „Възрожденско приключение“ c
25.12.20, 15:27

Минджи Ким от далечната Южна Корея бе рецитаторката, която поднесе пореден коледен поздрав в четвъртата вечер на изданието на играта „Възрожденско приключение“, наречено „Чужденци четат българска поезия.

 Младата южнокорейка се справи блестящо и изчете безукорно сложните думи в стихотворението „Дядо Коледа“ на Гео Милев, което публикуваме по-долу:

Дядо Коледа

Сняг на облаци се дига,

дядо Коледа пристига

в златна хубава шейна

чак от Стара планина.

"Дзън-дзън-дзън!" - звънци звънтят,

в сладък сън децата спят.

 

Но да знаят той що носи,

ще наскачат голи, боси

и ще дигнат шум безкрай:

"Дай на мене, дядо, дай!

На мен - кукла, на Стоян -

топка или барабан!"

Гео Милев

 

  Минджи Ким  се включи с голямо желание в инициативата и отдели време, за да се подготви подобаващо за дебютния си рецитал на български.

Напомняме, че освен знамената с български символи и имената им, изписани на кирилица, които са подготвили за всеки един участник организаторите, ще бъдат определени и трима от тях, които ще получат големите награди- традиционни, ръчно изработени  български подаръци-съкровища. Тримата победители ще бъдат определени от участниците, които съберат най-много харесвания, коментари и споделяния на клипа.

Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на Минджи  Ви харесва, може да я подкрепите като коментирате, харесате или споделите неговото видео. Всяко споделяне Ви дава шанс в жребия за ежедневна коледна награда, подсигурена от организаторите. Напомняме, че част от наградите, предвидени за участниците са закупени от фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“.

 Вашата подкрепа за чаровната корейка с харесване, коментар или споделяне на нейното видео може да дадете тук:

https://fb.watch/2BLjx4e69v/