Пещерка усмихна тъжни сватбари след близо сто години

Пещерка усмихна тъжни сватбари след близо сто години Пещерка усмихна тъжни сватбари след близо сто години
08.05.20, 13:59

Снимка, от преди близо век, бе преобразена от пещерката Мария Джуркова. На кадрото са се фотнали младоженци и техните близки в деня на сватбата им. По облеклото им личи, че не са от богатото население на тогавашния град, а модата издава, че става дума за двадесетте години на ХХ век. Освен това гостите на тържеството изглеждат и доста унили.

Създателката на играта „Възрожденски приключение“ от доста време насам се е заела със задачата да възкреси миналото на родния си град. Голяма част от снимките, с които тя разполага са черно-бели, но за да бъдат осъвременени, доколкото е възможно това, тя започнала да ги оцветява с помощта на компютърни програми.

За да внесе бодрост в ситуацията от преди век, Мария усмихнала сватбарите и новата снимка наистина е впечатляваща. За съжаление не е ясно чия е фамилията, увековечена на снимката. Ясно е само това, че тя е направена в Пещера. Ако случайно откриете своята прабаба или прадядо сред гостите на тогавашното тържество свържете се с Мария Джуркова или с нашата редакция. С радост ще разкажем историята.

 

Източник pzdnes.com

Автор Стефка Венчева