Пещерският автор Симеон Ботев с престижна награда за творчеството си

Пещерският автор Симеон Ботев с престижна награда за творчеството си c
06.08.23, 12:44

 Пещерецът Симеон Ботев получи първа награда в Националния конкурс за къс разказ "Дивото" за разказа си "Слово смъртоносно", посветено на един глухар.

На 2 август в Съюза на ловците и риболовците в София, за 90 годишнината от рождението на писателя Дончо Цончев, на изискан коктейл беше връчена едноименната награда в конкурса за къс разказ "Дивото". Жури в състав професор Любомир Халачев, Михаил Михайлов и Мир Богоев беше определило тримата победители.

На събитието, в присъствието на заместник министъра на земеделието и горите Георги Тошев, Васил Василев - председател на Съюза на ловците и риболовците, Иван Гранитски, който няма нужда от представяне, доцент д-р Красимир Куцупаров, водещият на предаването по радио "Христо Ботев" - Росен Мирчев, писателите Лазар Мурджев, Любо Николов и много други официални гости, ловни деятели, творци и писатели, бе връчена първата награда на моя милост - плакет, грамота и лично от издателя Иван Гранитски - книга с разкази на Дончо Цончев - "Хари Джеймс".

"Стоически изтраях два дни, за укротяване на опърничавото его, преди да споделя това. Иначе повече снимков материал ще може да видите скоро в новините на сайта на Съюза на ловците и риболовците, плюс разказа "Слово смъртоносно", който също ще можете да прочетете в декемврийския брой на списание "Лов и риболов", с любезното съдействие на неговия чудесен екип." Това сподели Симеон Ботев за доброто си представяне в профила си във Facebook.

Екипът на e-peshtera.com поздравява Симеон за високото постижение. Желаем му преди всичко здраве и да покорява нови литературни и географски върхове!

Честит да си, Симо!
Гордеем се с теб!