Световноизвестният писател Маркос Хиралт Торенте в рубриката ни "За Пещера с любов"

Световноизвестният писател Маркос Хиралт Торенте в рубриката ни "За Пещера с любов" c
24.06.19, 09:54

На 13 юни 2019г. в ХГ "Веселин Стайков" в Пещера, по покана на Богдана Сиракова, се проведе една изключително завладяваща среща със световноизвестния писател Маркос Хиралт Торенте.

Своята световна известност  авторът добива с романа си "Време за жиот", написан през 2009г. В него по изключителен начин писателят описва отношенията с баща си. Богатите изразни седства, умелото боравене с думите, както и разтърсващите емоции, поднесени с невероятен финес от този майстор на словото, завладяват читателя. 

Именно този роман беше представен пред читателите и в Пещера. На тази среща испанският писател беше представен лично от издателя си за България Пламен Тотев. Нужно е да се спомене, че с особен принос за изключителното въздействие на романа е и перфектно осъщественият превод, дело на Румен Руменов.

Много топло и с огромен интерес Торенте беше посрещнат от пещерската аудитория и единствено последващият ангажимент на автора в инициативата "Пловдив чете" доведе до неохотното приключване на срещата.

С огромно удоволствие и единствено за читателите на e-peshtera.com Маркос Хиралт Торенте даде своя автограф, който споделяме с Вас.

На снимката вляво- издателят Пламен Тотев, вдясно-Маркос Хиралт Торенте.