Тригодишният Николай Пенев-младши дари своята касичка със спестявания на фондация "Искам бебе"

Тригодишният Николай Пенев-младши дари своята касичка със спестявания на фондация "Искам бебе" c
14.06.19, 14:24

На 14 юни 2019 в детски център "Гъбарко" в Пещера се проведе първият за града Social Friday /социален петък/, напомняме,че тази инициатива се провежда за пръв път в България от ентусиастите от Caacademy Bulgaria, както и ,че дейността е - обучение в направата на самоделни предмети, които в последствие може да бъдат закупени ,а средствата от тяхната продажба се предоставят за двойката,за която  "Възрожденско приключение" събираше средства в благотворителната си великденска игра.

Изключително мил жест имаше от страна на три годишния Николай Пенев. Неговият дядо-уважавания доктор Николай Пенев, предостави касичката със спестявания на своя внук по изрично негово желание. Средствата ще бъдат приобщени към общо събраните от деня за каузата на фондация "Искам бебе".

Освен д-р Николай Пенев, със своето присъствие събитието уважи и общинския съветник Георги Смилянов. Те, заедно с останалите страхотни участници в събитието, произведоха гривни и направиха лични дарения за каузата. Освен всичко това, разговаряха с координаторката на "Искам бебе" за Пещера -Цветелина Терзиева и изразиха готовността си за помощ в кампанията за набиране на средства в помощ на пещерската двойка. През целият месец юли, кампаниите, които ще се провеждат от Caacademy Bulgaria в различни градове, ще събират средства за нашето, пещерско семейство 

Напомняме,че събитието продължава и утре от 14:00 часа! 

Елате в "Гъбарко", ако искате вие и децата Ви да се забавлявате, да творите красоти, да се запознаете с готини хора и да помагате!