В Пещера инициират кампанията за набиране на средства за лечението на 20-годишния Костадин Бозуков

В Пещера инициират кампанията за набиране на средства за лечението на 20-годишния Костадин Бозуков c
07.02.24, 09:29

Мария Джуркова от Пещера се присъединява към кампанията за набиране на средства за лечението на 20-годишния Костадин Бозуков, който страда от рядко онкологично заболяване и се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина. Известната пещерка ще подпомогне лечението на момчето с провеждането на нейната традиционна образователна инициатива “Възрожденско приключение”. В момента екипът на Мария се подготвя, като се очаква “Възрожденско приключение” да стартира през следващия месец.

 

Ето и историята на Костадин Бозуков:

 

Той отскоро е на 20. Завършил е училище и току–що е започнал работа. Има планове за работа, за бъдеще, за влюбване, за семейство, за деца…

 

Една вечер, по-малко от месец, откакто е станал на 20, Коцето се прибира вкъщи. Краката му обаче остават изтръпнали и непослушни.

 

Започват медицински прегледи и Коцето вече е диагностициран. Страшната диагноза за рядък вид рак при него звучи с думите „Сарком на Юинг“- злокачествен тумор, който обикновено се развива в костите, главно при деца и юноши.

 

Днес Коцето вече не мечтае мечтите си. Днес той вече не играе футбол, а стърже пода с проходилка.

 

За лечението му са нужни пари. Много пари. Лечението му ще е процес. Дълъг процес. В момента е в Турция, в опит да се лекува и има леко подобрение.

 

Цената, която Коцето трябва да заплати за опита си да домечтае докрай мечтите си е повече от 300 000 лева.

 

300 000лв. – опит за откупване на живот.

 

В случай, че желаете да подкрепите надеждата за живот на Коцето и неговите близки, моля подкрепете инициативите на неговите приятели! Тази седмица това ще е благотворителен рок концерт в рок бар Under City в Пловдив.

 

Това, което ще направя лично в подкрепа на надеждата за живот на Коцето е ново благотворително издание на „Възрожденско приключение“, приходите, от което ще отидат изцяло в неговата банкова сметка.

 

 В случай, че имате възможност и желание да помогнете на този 20 годишен човек да живее, моля не се колебайте!

 

 

 

Централна Кооперативна Банка

 

IBAN: BG68CECB97901033096101

 

Титуляр: Мария Бозукова

 

Основание: Дарение за Костадин Стефанов Бозуков

Източник РА-Медия