В Пещера-страстна обич между ГЕРБ и ДПС

В Пещера-страстна обич между ГЕРБ и ДПС c
09.04.21, 08:15

 Спомняте ли си как в Сърница част от местното ръководство на ДПС и симпатизанти прогониха лидера на ГЕРБ с плакати и скандирания за оставка дни преди вота?

 Случаят създава впечатление за не особено добри взаимоотношения между двете партии и техните симпатизанти.

Съвсем не така се оказа, че стои положението между точно тези две партии в друга Пазарджишка община-Пещера

 Тук, видно от анализа на резултатите и схемата на работа по комисиите в отделните секции, се установява една огромна обич и симбиоза именно между ГЕРБ и ДПС.

 Тази година данните сочат, че освен сгромолясване в резултатите на участвалата с N: 9 в бюлетината на изборите партия в общината, има и едно меко казано учудващо, почти семейно отношение в действията на председателките на двете партии.

 За това безапелационно говорят фактите.

На всички е известно, че председателите и членовете на комисии в избирателните секции се договарят на междупартийни преговори.

 На тях различните партии могат да договарят, отстъпват, заменят места на членове и председатели на секционните комисии. Единствената такава официална замяна между ГЕРБ и ДПС е регистрирана за секции N:8 и N:26 в община Пещера.

В тези две секции ГЕРБ и ДПС взаимно си преотстъпват по 1 от местата. Така, секция N8 се сдобива с допълнителен член от ДПС, а секция N26 с допълнителен представител на ГЕРБ.

 Разбира се - заплащането на възнагражденията на членовете по комисиите си остава за сметка на издигналите ги за тази цел партии.

Как обаче стои въпросът в секции N:27 и N:28 и кое е интересното там? 

Секция N27 се намира в с.Радилово, в което традиционно ДПС не реализира голяма резултатност. Но, все пак има регистриран представител за член на секционната комисия. Няма официално договорено преотстъпване на място. Странното в случая е, че представителят на ДПС в секционната комисия по някаква изключително невероятна случайност е дъщеря на председателката от квотата на ГЕРБ в другата секционна комисия на Радилово. Още по-голяма случайност е, че именно в тази секция, въпреки регистрирания представител на Движението, същото не получава нито един глас. 

 Аналогичен е случаят и в другата секционна комисия в съседното село Капитан Димитриево. Там, член на комисията и представител на ДПС е етървата на председателката на комисията от ГЕРБ. Случайност? Едва ли. В същото това село гласовете за Движението са 2 на брой. 

Дали председателката на ДПС в Пещера по свое решение отстъпва и получава квоти за да има взаимно задоволство е въпрос на тълкувание.

 Действията на ДПС в Пещера не правят нищо повече от това да принизяват старанието на хората в Сърница до обикновен цирк с предизвестен край.