В рубриката "За Пещера с любов" днес Ви представяме Гери Дончева

В рубриката "За Пещера с любов" днес Ви представяме Гери Дончева c
07.06.19, 12:29

Гери Дончева е родена в град Плевен, където завършва Математическа гимназия „Гео Милев”. След това се премества в София, където живее и до днес. През 2009-а година завършва магистратура в УНСС по специалност „Икономика на туризма”, а също така е възпитаник и на Софийски Университет „Свети Климент Охридски”, където през 2014-а година завършва магистратура по специалност „Предучилищна педагогика”. Практиката й в областта на педагогиката я среща с много деца, които вдъхновяват авторката да направи книги за българските малчугани. 

Тя обиколи Америка представяйки втората си авторска книга "Приказни истории - телефон" и зарадва стотици български деца в седем български училища в щатите и в Генералното Консулство на Република България в Ню Йорк.


Гери Дончева се изявява и на музикалната сцена, като зад гърба си вече има пет песни: "Седем дни", "Добре ли е", "Как го правиш", "Insatiable love" и "Приказни истории" и продължава да работи над нови музикални проекти.

На модния подиум в България Дончева е едно от най-търсените лица, има безброй участия в телевизионни реклами и модни ревюта на именити дизайнери.

Гери Дончева е участвала и в българските сериали "Стъклен дом" и "Столичани в повече". Играла е и в драматичен театър "Иван Радоев" - Плевен (2002-2004) в пиесите "Рикошетът на Морфей" и "Татуирани души".
В телевизионния ефир Гери беше част от екипа на "Комиците" (2007-2009), "Сървайвър - лайф" (2008-2009), "В неделя с Димитър Цонев" (2009), "Станция Нова" (2009-2010). 2016-а година ѝ донася участието в риалити предаването “Фермата”, където Гери си спечелва още по-голяма по читателска аудитория. През 2017 и 2018 г Гери е водеща на лайфстайл предаването “Карамел с Гери Дончева”. 

Гери е носител на редица награди като "Perfect body of the year", "Best body awards", "Благотворение" и други.

Гери Дончева донесе световна слава на България като стана четвърта в света на конкурса "Мис Глобал 2015". Тя посети Камбоджа и Виетнам на благотворителни мисии през 2016, а през годините е участвала и в благотворителни кампании по света: Филипините, Камбоджа, Виетнам, България, Англия и Америка. От 2018 г. тя е директор на световния конкурс Мис Глобал.
В Пещера Гери Дончева гостува през 2015г. по покана на Библиотеката към НЧ "Развитие-1873"