В рубрика "Пещерци" представяме Радка Харизанова

В рубрика "Пещерци" представяме Радка Харизанова c
09.03.21, 09:15

Радка Стефанова Харизанова е родена на 21.02.1934г. в с.Широка лъка. Целият си съзнателен живот г-жа Харизанова отдава на семейството, работата и обществото. Тя е директор с група в ДГ "Вела Пеева".От м.декември 1973г. става директор на единственото тогава Обединено детско заведение в града ни с четири групи детска градина и две групи ясла, а в последствие и още две групи в детска градина- филиал "Такева къща".

 До 1989г. г-жа Харизанова ръководи възпитателно-образователната дейност в детското заведение и съдейства за умственото,нравствено и патриотично възпитание на децата.Създава сплотен колектив от професионалисти, привлича млади специалисти, на които предава своя богат професионален опит. Обособява в детското заведение богата библиотека с научна и художествена литература за предучилищна възраст.

 След пенсионирането си през 1989г. тя продължава да живее с неговите тревоги и радости. Превръща се в желан и често канен гост в детското заведение. Г-жа Радка Харизанова става председател на пенсионерския клуб в Пещера, където работи с жар за неговото утвърждаване като център за работа с възрастните хора и съдейства активно за решаване на техните социални и битови проблеми.

 Радка Харизанова извървява достойно целия си житейски и творчески път и оставя прекрасен спомен за човек,педагог и ръководител, мислещ за хората в Пещера. Умира на 16.05.2011г.

Поклон пред светлата й памет!

Автор-Зоя Кацарова