Великолепният Мариано от Перу направи фурор с изпълнението си във „Възрожденско приключение“

Великолепният Мариано от Перу направи фурор с изпълнението си във „Възрожденско приключение“ c
23.12.20, 15:13

  Във втората вечер на изданието от новия международен проект на „Възрожденско приключение“, наречен „ Чужденци четат българска поезия“  Мариано Де лос Риос от Перу поднесе своя коледен поздрав с изпълнението на стиха на Лъчезар Станчев „Около елхата“. Трудният текст, който Ви показваме бе по-долу, беше изпълнен перфектно от младия перуанец.

 Около елхата

Дядо Мраз, къде се бавиш

в тази бяла зимна нощ?

Гледай да не ме забравиш,

да не дойдеш с празен кош.

 

Мило птиче от елхата,

разпери крилца, хвръкни,

доведи го със шейната

през поля и планини.

 

Грей по-силно ти, звездичке,

ярко, ярко заблести —

от високата елхичка

пътя му насочвай ти.

 

И котака ми не чака,

клонче залюля с краче,

Дядо Мраз да викне в мрака.

Звънкай, сребърно звънче

Дядо Мраз, къде се бавиш,

нищо, че си доста стар,

бързай. Да не ме забравиш.

Книжка искам — хубав дар.

 

Лъчезар Станчев

 

 Мариано с удоволствие учи български език в онлайн школата на Александър Димитров. Освен, че обича да изучава езика, той много харесва баница. Мариано е на 25 години, завършил е висшето си образование в САЩ и в момента интензивно се занимава с изучаване на чужди езици.

Напомняме, че освен знамената с български символи и имената им, изписани на кирилица, които са подготвили за всеки един участник организаторите, ще бъдат определени и трима от тях, които ще получат големите награди- традиционни, ръчно изработени  български подаръци-съкровища. Тримата победители ще бъдат определени от участниците, които съберат най-много харесвания, коментари и споделяния на клипа.

Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на Мариано Ви допада, може да подкрепите симпатичния рецитатор, за да спечели  една от трите големи награди като коментирате, харесате или споделите неговото видео. Всяко споделяне Ви дава шанс в жребия за ежедневна коледна награда, подсигурена от организаторите. Напомняме, че част от наградите, предвидени за участниците са закупени от фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“.

 Вашата подкрепа за Мариано от Перу с харесване, коментар или споделяне на нейното видео може да дадете тук: https://www.facebook.com/gameinpeshtera/videos/1317583008583261