Председателят на ОбС Пещера ще се допитва до обществеността за създаване на пещерската "Алея на славата"

Едно приятно съобщение развълнува социалната мрежа в града. Негов автор е д-р Николай Пенев-председател на Общински Съвет-Пещера. То гласи следното:

"

„Един град, макар и малък, е един микрокосмос. 
Това се отнася повече за един древен град 
и още повече за най-познатия, 
най-скъпия и най-прекрасния град- родният град.”
Анастас Пунев

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА
За изграждане „Алея на бележити пещерци“
 от 
Председателя на Общински съвет- Пещера, 
Д-р Николай Пенев
и
Група на МК ВМРО

Скъпи съграждани,
 Имам удоволствието да Ви уведомя, от свое име и от името на групата на МК ВМРО  за едно отколешно наше желание, намерение,  да организираме инициатива, целяща  две неща: 
- възпитаване  в родолюбие, патриотизъм, заслужена национална гордост у всички българи, в частност у гражданите на Община Пещера;
и
- изразяване на нашата почит, уважение и преклонение, пред живота и делата на  онези наши съграждани, оставили  ярка следа за града , държавата ни и общочовешката история. 

 Считано от 05 февруари до 31 март  2020г.  имате възможност да се включите в инициираното  Обществено допитване, за определяне на бележити жители на град Пещера, които да бъдат включени в проект „Алея на славните пещерци”. 
За цeлта ще бъдат използвани всички съвременни средства за комуникация като – директна анкета в групите на социалните мрежи, в официалната фейсбук страница на д-р Николай Пенев, на електронната му поща [email protected], на пощенски адрес гр.Пещера, ул. Дойранска епопея” №17, до Председателя на Общински съвет и лично в кабинета му. 
Предложенията следва да бъдат отправени писмено. 
 Идеята  предвижда на избраните от родната общественост бележити, заслужили личности да се изгради  бюст-паметник, със следния вид. Основа – призма с основа квадрат със страна 40 см.  и височина 150см., върху която е бюста на съответния наш съгражанин  в естесвен ръст. Върху основата ще се разполагат две  плочи – първата съдържаща името, датата на раждане и кончина, и втора под нея с информация за онова, с което той е заслужил нашата почит, уважение и преклонение, е допринесъл за градската и национална история.
както и това събитие да бъде ежегодно, а  тази алея да се допълва непрекъснато. Партньор на инициативата е фейсбук играта „Възрожденско приключение”. За всеки, отзовал се на молбата ни сме подготвили благодарствен сувенир. 
Разчитаме на Вашата активност и благодарим за отделеното внимание да прочетете това!"

Както е известно, щом в идеята ще бъде замесено и "Възрожденско приключение", то удоволствието ще е гарантирано.

Както сте наясно сайтът ни е пряко свързан и подкрепя и тази инициатива.

Бъдете с нас!