Културните събития в Община Пещера за 18-ти и 19-ти декември 2019

Интересни събития за културният живот на Община Пещера предстоят в следващите два дни. 

На 18 Декември 2019г. /сряда/ в ХГ "Проф. Веселин Стайков"-Пещера, ще се проведе годишната изложба на пещерските художници от Клуб "Петър Стайков", посветена на 50-годишния юбилей от създаването му. Откриването на изложбата ще бъде от 17:30 часа  От галерията обещават една цветна, колоритна и вълнуваща изложба на талантливи пещерски художници.

Също на 18 Декември 2019г. /сряда/ в НЧ "Развитие-1873" гостува Пътуващо кино с филмов маратон. Часовете на прожекциите и цените на билетите са:

- от 16:00 часа прожекция на "Великото пътешествие"- 2D анимация,озвучена на български, подходяща за най-малките зрители. Билет - 6,00лв.

Може ли да пренесеш на ръце едно бебе панда от руската тайга до бамбуковите гори на Китай?
Естествено, стига да си решителна кафява мечка като Мик-Мик, който получава новороденото по погрешка от объркан щъркел и с дружинка смели и смешни животи тръгва да прескача Великата китайска стена, за да отнесе пандата при истинските ѝ родители. Ако хлапето ви си пада по приключенията на път, ще хареса и тази руска анимация, писана от Били Фролик – човек от сценарния екип на Мадагаскар, който отново залага добри разговори и безгрижни смешки между крачките на своите герои, включващи този път хиперактивен заек, приказлив пеликан, страхлив вълк и романтичен тигър.

- от 17:30 часа прожекция на "Доза щастие" - 2D български филм, жанр-драма . Билет - 7,00лв.

"Доза щастие" е филм, създаден по  автобиографичен роман – "Падение и спасение" на Весела Тотева. Следвайки го, филмът на Яна Титова разказва за седемте години от живота на една млада майка, които хероинът поглъща, като не крие и всички онези трудни за гледане подробности, станали задължителни, когато камерата се насочва към проблема със зависимостта. Разликата е в това, че и градът, и битовите подробности, и семейството, и обстановката са ни познати – въобще разбираме, че тази история е и наша си, затова е добре да я видим. И още нещо – в главната роля е дъщерята на Весела, Валентина Каролева, която влиза в кожата на майка си по трогателно искрен начин.

- от 19:20 часа прожекция на "Диви и щастливи"- 2D.български, жанр-екшън, комедия Билет - 7,00лв.

Боряна (Яна Маринова) и Мила (Луиза Григорова-Макариев) са две обикновени жени с обикновени професии и пречупени мечти.
Нелепа ситуация ги принуждава да се справят със собствените си страхове, като се втурнат презглава в лудо приключение и борба с предизвикателствата на живота.
Бягайки от закона, двете успяват да преоткрият себе си и да повярват във възможностите си.

На 19 Декември 2019г. /четвъртък/ от 18:00 часа в НЧ "Развитие-1873"-Пещера концерт ABBA Мания със специалното участие на формация "София". Вход-свободен

С пожелание за празнично настроение!